Blog

Trek dit er met wortel en al uit… als je durft ; )

“Ik heb niet geoefend.” 

Daar is ‘ie weer. Ik blijf het horen. En vaak met betrekking tot MIJ. Je bent bang dat ik me verveel. Bang dat je – voor mij – geen goede leerling bent. En zelfs dat zingen niet bij je past als je thuis niet oefent. 

 

Wil de eigenaar van dit probleem opstaan? 

 

Als ik me verveel – dan is dat mijn probleem. En dan is het ook aan mij om dat aan te geven. Als ik jou niet meer dan 1x zou willen helpen met een melodie of een ritme… dan heb ik het verkeerde beroep gekozen. Nou, ik kan je vertellen: dat heb ik niet. 

Neem mijn problemen niet op jouw bordje. En bedenk vooral geen problemen die er niet zijn. ; ) 

 

Neem je deze uitdaging aan?

 

Als jij niet oefent, maar je hebt wel zin om te komen zingen, dan is dat… 

…fantastisch! En dan is dat genoeg. 

Maar zo ben je niet opgevoed. Je ‘moet’ iets presteren. Je ‘moet’ een doel hebben. 

Zet daar eens een vraagteken bij. Een hele grote! Moet dat eigenlijk wel? Of mag je gewoon genieten van de lessen? En alleen maar thuis oefenen als je daar zelf behoefte aan hebt. 

 

Een uitdaging! Ik wens jou – en mij ; ) – een heerlijk blok toe. 

 

Liefs, 

Jo-Anne