Blog

Je kent deze man. Maar weet je wie hij echt is?

Wij staan thuis op de drempel van een glorieuze tijd. Een nieuw era waar onze ogen van gaan glanzen. Ons zoontje is bijna toe aan de boeken van… 

Roald Dahl. Man! Wat heb ik die verslonden als kind. Keer op keer. Er is eentje die Aron nu al erg leuk vindt. Dat is Sjakie en de Chocoladefabriek. Dus die lazen we onlangs – opnieuw – voor. En toen gebeurde het.

 

Deze man is niet wie je denkt dat hij is

En zijn ogen… zijn ogen waren wonderlijk helder. Ze leken je steeds toe te twinkelen en te schitteren. Eigenlijk was zijn hele gezicht één en al vrolijkheid en lach. En o, wat slim zag hij eruit. Wat kwiek en pienter en vol van leven. Hij maakte voortdurend vlugge rekkerige beweginkjes met zijn hoofd van de ene kant naar de andere kant, terwijl aan zijn heldere tintelende ogen niets ontging. Hij was net een eekhoorn met zijn kwieke bewegingen, net een slimme vlugge oude eekhoorn uit het park.

Je weet vast over wie dit gaat! Sjakie heeft de laatste gouden wikkel gevonden. Samen met zijn opa gaat hij de fabriek binnen. En daar ontmoeten ze: Willie Wonka F.M. Alexander! 

Ik las deze scène en wist het zeker. Dit is Alexander. In een flits zag ik hem. Hoe hij bewoog, hoe hij keek. Roald Dahl kende Alexander. Dat móest wel. 

 

Google, vertel me dat ik gelijk heb! 

Jo-Anne: [Roald Dahl Alexander Technique]

Google: “The Alexander Technique works… I recommend it enthusiastically to anyone who has neck pains or back pain” Roald Dahl

Bam! Zie je wel. Ik wist het. En jij ook, als je deze korte video van Alexander bekijkt. 

Alexander was kwiek – tot op hoge leeftijd. Willie Wonka was kwiek. En jij? Ik wens het je toe. 

Moge je KWIEK zijn in 2024! 

Hoe? Kwiek: levendig, actief, blijmoedig, energiek, fit, flink, kras, monter, wendbaar, opgetogen, opgewekt, tierig, vief, vitaal.

Als zingen dáár niet bij helpt… ; ) 

 

Liefs,
Jo-Anne