Blog

Heb je moeite om thuis te zingen? Hou hier rekening mee!

Elke dag yoga

 

Ik vind het heerlijk om elke dag wat yoga te doen. Zomaar een paar oefeningen. Het kan in 10 minuutjes klaar zijn.

Ik deed dat altijd in de avond. Vlak voor het slapengaan. Letterlijk naast het bed. Maakte niet uit hoe moe ik was. Hup, staan en gaap. Eh… gaan. 

Totdat iemand me vroeg of ik een ochtend- of een avondmens ben. “Een ochtendmens,” antwoordde ik trots. 

Later dacht ik: ben ik eigenlijk wel een ochtendmens? Als de wekker gaat, spring ik dan juichend uit mijn bed? No way! Ik zet ‘m zo snel mogelijk uit, in de hoop dat mijn zoontje niet wakker wordt. Vervolgens negeer ik zo lang mogelijk dat het tijd is om op te staan. En na twintig minuten hijs ik mezelf kreunend overeind. 

 

Dit simpele experiment overtrof mijn verwachtingen

 

Het zat me niet lekker, dat ochtendmens-gebeuren. Ik besloot een experiment te doen. Wat als ik mijn yoga verplaats naar de ochtend? Ik beloofde mezelf om het een maand lang uit te proberen. Drie kwartier eerder op. En dan yoga doen. Plus een gezichtsmassage en tai chi. Tja, ik pak het graag grondig aan. ; )

Het werkt als een tierelier! Voor mij dan, want ja: ik bén een ochtendmens. Ik vind het heerlijk om er vroeg uit te zijn. En weet je wat? ’s Avonds doe ik niks. Ik rol intens tevreden mijn nest in. 

Wat belangrijk voor me is, heb ik gedaan. Op het juiste moment. Mijn winst? 

  • Meer energie tijdens de hele dag
  • Nog voor mijn werk begint een tevreden gevoel over mezelf
  • Rust in de avond

Stel jezelf deze vraag eens

 

Ik hielp mezelf niet met m’n discipline in de avond. Ja, ik deed elke dag yoga. Maar ik plukte er weinig vruchten van. Want ik deed het op ’t verkeerde moment. 

Is zingen jouw manier om goed voor jezelf te zorgen? En heb je toch moeite om het te doen? Stel jezelf deze vraag dan eens: 

Wanneer is het beste moment voor mij om te zingen?

En dan hoor ik je al: ja maar, ik kan toch niet ’s ochtends meteen gaan zingen? Geen tijd. De buren. De kinderen. De hond…

Je hoeft natuurlijk niet ’s ochtends te zingen. Misschien is dat voor jou helemaal geen goed moment. Maar…. als het dat wel is: wees dan vindingrijk! De enige beperking is je eigen creativiteit.

Wil jij een experiment doen van een maand? Tof! Laat het me weten. Je kunt nu starten. Dan vraag ik je 1 juni hoe het is gegaan. : ) 

 

Liefs,
Jo-Anne