Reacties en referenties

Zangles:

 Eva-Gina:
Door de lessen bij jou heb ik een andere kant van mezelf mogen leren kennen. Vooral ben ik na al de klachten echt weer “vrienden” geworden met mijn stem en heb daardoor weer iets meer vertrouwen in mezelf gekregen. En daarvoor ben ik heel erg dankbaar! Ik zei al dat ik natuurlijk al met verschillende mensen heb gewerkt, maar je bent iemand wie met haar eigen overtuiging echt op mij is ingegaan en wie mij de dingen liet ervaren – niet alleen in het zwart&wit vertellen wat er goed en/of slecht is.
Judith:
Ontzettend bedankt dat je ons in korte tijd zo ver hebt weten te brengen. Het was ontzettend leuk om hier met jou aan te weken, de voorpret was duidelijk af te lezen van het resultaat!

 

Niels van Ruller:

Ik heb lang gewacht met het nemen van zangles want ik was bang om mijn ‘eigen geluid’ kwijt te raken, bang dat die eigenheid school in foute manieren die ik zou moeten afleren om technisch beter te worden, en bang om gemaniëreerd te gaan klinken.

Het tegendeel bleek waar. In plaats van maniertjes aan te leren, leer ik bij Jo-Anne om alle contra-productieve gewoontes los te laten, zodat het natuurlijke, eigen, geluid dat mijn stem (zoals elke stem) van nature bezit, vrijkomt. Ik heb nu drie jaar zangles bij Jo-Anne, en die lessen hebben een wereld van verschil gemaakt voor mijn zang.

Stemcoaching:

Jasper:

Ik ben er al mee bezig geweest en mijn twee pitches vandaag en gisteren gingen heel goed. M’n stem was vrij, vooral door contact te maken met de dingen en de mensen in de kamer en erop te vertrouwen dat ik het juiste zou zeggen als het puntje bij paaltje komt. Maar ook door de goede houding aan te nemen. Ik heb mezelf ook een keer bewust gecorrigeerd. Achteraf helemaal geen last van mijn stem. Heerlijk! Het voelt echt alsof ik een nieuw instrument heb!

Vanuit Hogeschool Avans (Breda):

Miranda van Gestel, hoofd minor Persoonlijke Effectiviteit (opleiding Manager in de Zorg):

Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor jouw les: wat een deskundigheid en wat heeft iedereen genoten. Geweldig!

Alexander Techniek:

Jonas:

Jo-Anne is een uitzonderlijk goede docent.  Ik heb nu een half jaar les bij haar  gehad (Alexandertechniek en deels ook zangles)  en heb in die tijd al heel veel bijgeleerd.

Ze is bijzonder onderlegd: ze kent de materie door en door.  Ze kan de techniek heel duidelijk, begrijpelijk uitleggen. Ze is goed met woorden: als je iets niet snapt, legt ze het gewoon nog een keer op een andere manier uit.  Tot het kwartje valt. Verder draagt ze de Alexandertechniek ook uit in haar eigen lichaamshouding: ze straalt rust uit en geeft op de manier het goede voorbeeld.  Ook weet ze perfect te voelen (met haar handen) wat er in je lichaam omgaat.  Waar de spanning zit of wat juist heel goed gaat.  Waar de energie stroomt.  Op die manier wordt snel vooruitgang geboekt.

De lessen voelen nooit gehaast aan.  Er is tijd.  Elke keer wordt er ruimte genomen om de diepte in te gaan en je een stap verder te brengen.

Kortom, haar lessen zijn een aanrader op alle vlakken!

Zang:

Anna:

It was beautiful to hear you singing on Friday and I still see you swinging, singing and communicating with all of us.

Thank you for this heartwarming experience! I´d love to come to a concert.

Groepslessen (o.m. Theaterschool De Trap in Amsterdam):

 Susanne:
Ik heb jou, Jo-Anne als een hele fijne docent ervaren. Je bent in staat geweest om mij en mijn klasgenoten ‘op maat’ te coachen. Je deskundigheid, zorgvuldigheid en precisie in je vak, maar ook het kiezen van je woorden en je hele houding als docent ten opzichte van ons leerlingen heb ik als heel integer en plezierig ervaren. Dank je wel daarvoor!

Rita van Elderen:

TOP: serieus, plezierig, helder, concreet en toegankelijk. Door jouw aanpak en opbouw van de lessen, was de drempel voor mij om te zingen een stuk lager. Meer nog, ik heb enorm veel plezier beleefd aan jouw lessen!

Aileen Pfauth:

Heel professionele omgang met mensen in het geven van feedback. In jouw feedback schijn nooit een persoonlijke voorkeur voor bepaalde mensen door. Dit geeft een heel veilig gevoel in de les. Je feedback is altijd heel helder en eerlijk.

Fabian Krausz:

Ik heb de lessen als zeer prettig en leerzaam ervaren. Je doceert heel rustig en gefocust. Je neemt iedereen heel serieus, zelfs als leerlingen soms een vraag drie keer stellen.
Je hebt mensen van hun stem laten genieten en verbaasd doen staan over hun eigen kwaliteiten.
Inspirerende, mooie, leerzame en leuke lessen!