Wat mij inspireert

Alexander Techniek

Ik kwam in 2011 in contact met de Alexander Techniek als laatste redmiddel tegen de RSI die mij al ruim 10 jaar kwelde. Ik las een boek over deze methode en dacht: ‘als dit waar is, dan weet ik nu wat ik wil’.

Michael J. Gelb schrijft: ‘The Alexander Technique eludes precise definition because it involves a new experience – the experience of gradually freeing oneself from the domination of fixed habits.’

Wij zijn allemaal gewoontedieren. En het zijn onze gewoontepatronen die voor een groot deel onze grenzen bepalen. Niet hoeveel we ergens op studeren of hoe graag we iets willen. De Alexander Techniek legt de vinger op deze zere plek en vernieuwd ons van binnenuit. Snijdt heel diep van binnen de patronen door die ons tegenwerken zodat we weer vrij kunnen zijn als een kind: soepel en sterk, open en speels.

In december 2016 rondde ik mijn studie Alexander Techniek af. Ik studeerde aan het Awareness Teaching Center Nijmegen, bij Ron Murdock en Nadia Kevan.

 

Lichtenberg

Zeer geïnspireerd voel ik mij ook door de lessen van Ingrid Voermans. Ze leert me zingen vanuit niet-weten en niet-doen. Ik leer horend en niet sturend aanwezig te zijn bij klank. Ik ervaar deze manier van werken als bijzonder krachtig en uitzonderlijk precies.

Mijn verwondering in kaart brengen

Beide methodes hierboven hebben mij diep geraakt. Ook al bestrijken zij beiden een ander ‘werkveld’, ik zie hoe zij in de kern overeenkomen. Het is mijn wens dit helder in kaart te brengen.