Wat mij inspireert

Alexandertechniek

Ik kwam in 2011 in contact met de Alexandertechniek, als laatste redmiddel tegen de RSI die mij al ruim 10 jaar kwelde. Ik las een boek over deze methode en dacht: ‘als dit waar is, dan weet ik nu wat ik wil’.
Mijn RSI is verdwenen. Maar Alexandertechniek is meer dan alleen een middel om van kwalen af te komen.
Voor mij zijn het levenslessen die ik leer met mijn lichaam. Onder alle gespannen lagen ont-dek ik hoe mijn lichaam van nature is: sterk en soepel, open en speels.
In december 2016 rondde ik mijn studie Alexandertechniek af. Ik studeerde aan het Awareness Teaching Center Nijmegen. Ron Murdock en Nadia Kevan geven hier met hart en ziel handen en voeten aan Alexander’s prachtige techniek. Letterlijk.

Lichtenberg

Zeer geïnspireerd voel ik mij ook door de lessen van Ingrid Voermans. Ze leert me zingen vanuit niet-weten en niet-doen. Ik leer horend en niet sturend aanwezig te zijn bij klank. Ik ervaar deze manier van werken als bijzonder krachtig en uitzonderlijk precies.

Mijn verwondering in kaart brengen

Beide methodes hierboven hebben mij diep geraakt. Ook al bestrijken zij beiden een ander ‘werkveld’, ik zie hoe zij in de kern overeenkomen. Het is mijn wens dit helder in kaart te brengen.